Hospodyňkou jsem se nenarodila. Byt po většinu času připomíná Hirošimu po výbuchu atomovky a kuchyni se vyhýbám jako čert kříži. Přesto každý občas potřebuje oslnit něčím vlastoručně upečeným. V těchto situacích se obracím na stálice jako jsou pizza tyčinky - úžasně snadná, rychlá a zároveň dostatečně reprezentativní pochutina nejen na předvánoční večírky.
Z lucemburské kuchyně jsem mnoho jídel neochutnala. Tradiční kuchyně je podobná německé, založená převážně na pořádně omaštěných bramborách a masu. Já jsem vyzkoušela skvělé bramborové noky, evokující naše halušky, a několikrát ke mně doputovala lëtzebuerger grillwurscht, kořeněná grilovaná klobása, co nesmí chybět na žádném festivalu. A taky pivo, všudypřítomná trojice Bofferding, Battin a Diekirsch.
Letos jsem se místo do cukroví pustila do domácích pralinek. Recept je velmi snadný a pralinky zmizely bleskovou rychlostí, takže jsem je rozhodně nekuchtila naposledy.
Moje oblíbené omáčky, zvlášť na nadcházející rajčatovou sezónu jako dělané. Jsou velmi rychle připravené a navíc na ně nepotřebujete žádné speciální suroviny - obvykle si vystačím se standardním obsahem lednice a špajzky.