protistadu: Hmmm, vypadá to dobře , určitě to někdy zkusím, ale teď momentálně mám pečení plné zuby
. Tak snad až nám slehne a od sladkého si trochu odpočineme
.
boudicca: Mně se moc líbí, že se pralinky nemusí péct, a ani na ně není třeba žádné speciální vybavení (teploměr, váhy, šlehače atd.), které doma nemám. Hotové jsou raz dva, zdlouhavé je jen chlazení.
rebarbora: Myslíš, že by se dal použít i takový ten domácí marcipán (resp. mléčná hmota)?
Každopádně pralinky vypadají super a recept určitě vyzkouším, díky
boudicca: Určitě dá, ten kupovaný je taky spíše mléčná hmota než "pravý" mandlový. Můžeš zkusit kousek v teple rozpustit a když změkne, máš to na jistotu. O domácím (ale mandlovém) marcipánu se na Foodstyle i přímo zmiňují v receptu. Ať chutná!
boudicca: Díky, estetická stránka věci je taktéž důležitá U nás jsou naštěstí všichni po marcipánu jako diví.
hospodynka: Ňami. Z nepečeného jsem letos dělala fíkové lanýžky a rafaelo, taky jednoduché a dobré recepty.
boudicca: Rafaelo jsem dělala loni, ale Bremoš moc nejí kokos, takže jsem pak musela většinu spořádat sama Letos padla volba na pralinky a ještě jsem uplácala čokoládové hrudky s nadrcenými mandlemi a cereálními lupínky, ty jsou taky dost vděčné. Fíkové lanýžky neznám, budu muset napravit.
market: Recept jsem musela vyzkoušet. Je to rychlý recept, a to bez pečení. Proto mě sedl. Měl u nás veliký úspěch, proto nepeču určitě naposled. Jinak letos volíme cestu kupovaného cukroví. Cukroví z https://www.vasepekarna.cz/ vypadá skvěle a nám malá krabička stačí. Datlové kuličky a tyhle pralinky, ale ještě dělat určitě budu. Nechápu, že jsem na pečení pralinek nepřišla dřív.