Článek Lucemburské dobroty

Vložit nový komentář

Přihlášení
jméno:heslo:ze serveru:
vaše jméno:
vaše www: http://*
opište kód:

Pozn.: označená pole nejsou povinná. Odkaz na www bude zobrazen pod Vašim komentářem, pokud se jedná o odkaz na blog.

Komentáře k článku: Lucemburské dobroty

03. 08. 2015 - 20:13

cayenne: Štěstí, že jsem se právě najedla, jinak bych to asi nebyla schopná dočíst do konce Všechno to vypadá opravdu lákavě. Já se tady k místní kuchyni také dostanu jen zřídka (ceny jídel v restauracích tu rozhodně nejsou pro chudé české studenty), ale pokud už se příležitost naskytne, snažím se ji využít naplno
Budeš si podobná menu připravovat i doma?

---
cayenne.blbne.cz

03. 08. 2015 - 23:17

boudicca: Tak si uvědomuji, že v restauraci jsem vlastně v Lucembursku nebyla ani jednou, maximálně jsem si párkrát dala v centru bagetu, když už jsem hlady nemohla vydržet. Rozdíl mezi cenovou hladinou v potravinách, která byla takřka stejná jako u nás, a ve službách je v Luxu strašně vysoký.
Podobná menu si doma připravuji standardně, Lux mě jen naučil trochu více improvizovat Až na ty šnečky, no, k těm se v Brně tak často nedostanu.

---
boudicca.pise.cz

03. 08. 2015 - 20:21

hroznetajne: Tak to je opravdu hrozný článek, opravdu hodně hrozný, protože jsem nevědomky začala slintat, což je vyloženě nežádoucí vedlejší účinek tohoto článku!!!! (nebo žádoucí?)
KÉŽ BY TEN KOZÍ SÝR VYLEZL Z OBRAZOVKY, HNED BYCH HO SNĚDLA!!! (a je jedno, že mám po večeři, vskutku)

---
hroznetajne.pise.cz

03. 08. 2015 - 23:18

boudicca: Ten kozí sýr byl opravdu vynikající, byla škoda jíst ho s bagetou

---
boudicca.pise.cz

03. 08. 2015 - 21:42

chaostheory®pismenkuje.cz: tohle mi nedělej tak krásný fotky a nápady, já snad ještě teď před spaním půjdu něco upíct ne, vypadá to vážně výborně, hned bych si všechno ochutnala

---
chaostheory.pismenkuje.cz

03. 08. 2015 - 23:19

boudicca: Moc mě těší, že jídlo zaujalo. Hlavně aby bylo co nevíc barevné a plné zeleniny. Já jsem ze svého nafocení spíše nešťastná, ale lepší už to nejspíš nebude

---
boudicca.pise.cz

03. 08. 2015 - 22:34

sargo: S tou tortilou jsi mi dobře kápla do noty, zrovna jsem si říkala, že bych je ráda začala dělat - a tohle zní přesně tak jednoduše a dobře, jak jsem potřebovala

---
sargo.pise.cz

03. 08. 2015 - 23:21

boudicca: Jo jo, losos je podstatně rychlejší než kuřecí maso, co jsem občas do tortilly připravovala dříve. Tam jsem podusila rajčata, přidala kukuřici a trochu sladké chilli omáčky a kuřecí kousky do toho. Taky moc dobré

---
boudicca.pise.cz

04. 08. 2015 - 10:56

tlapka: No, tak z téhle kuchyně bych si až na ty šneky (kamarádka, co je chová, by mě přerazila) dala snad vše! Cizrnu jsem zatím na svůj jídelníček nezařadila, ale zkusila bych to. Jídlo z Menzy, to je dobrý fór... když si vzpomenu na to naše!
Losos! Losos! Losos! A ty sýry! Rizoto, kari a losos, samé dobré věci! Krevety bych ochutnala ráda no a česnek nesmí chybět! Hodně česneku!
Od tebe bych si fakt nechala přichystat švédské stoly.

---
tlapka.pise.cz

05. 08. 2015 - 10:27

boudicca: Vidíš, a já přitom vařím dost nerada. Většina zdejších jídel byla hotová do 20 minut. Cizrnové recepty chystám, těš se . Krevety skvěle křupou a česnek je výborně dochutí. Občas si je dělám i doma.

---
boudicca.pise.cz

04. 08. 2015 - 18:53

eithne: Inspirativní!
Cizrnu jsem zařadila od doby, co ji mám z práce zadarmo, a též ji dávám leckam... zato pro quinou, které mám doma tři balíčky, jsem ještě nenašla použití (a odvahu)
K chilli con carne se odhodlávám již drahnou dobu, několikrát jsem ho měla u kamarádky a bylo božské.
Tortillu jsem se snažila párkrát připravit sama (kvůli lepku z kukuřičné mouky), což byla katastrofa. Teď mám pohankovou mouku, tak jsem zvědavá, jestli se mi zadaří lépe.
Sýry vůbec nebudu komentovat a u krevet teď budu mít dilema, jestli je dát do laksy, ke které se taky už drahnou dobu odhodlávám, nebo jestli jednoduše šoupnout do rizota.
No, nějak bude - díky za skvěle sepsaný a nafocený článek!

---
eithne.pise.cz

05. 08. 2015 - 10:30

boudicca: Díky! O quinoi jsem hodně slyšela, ale ještě jsem se k ní nedopracovala. Zato cizrna je vskutku báječná. Namísto klasické mouky babí doporučuje jáhlové vločky. Ty jsi zkoušela? A krevety nejlépe ke všemu!

---
boudicca.pise.cz

07. 08. 2015 - 17:16

damn-girl: Hádám, že v českých benzách je něco, co ani na první pohled nevypadá jako jídlo . Jinak ty fotky vypadají teda náramně dokonale, ale šneků bych se tedy bála . Já bych vlastně nestrčila do pusy ani chobotničku nebo mušli. Vím, že jsem hloupá, ale já se přes to nějak nedokážu přenést

A jak to tam mají s cenama? Maso mají asi drahé žj? Počítám, že naopak zelenina třeba drahá není a je v daleko hezčím stavu než u nás

---
damn-girl.pise.cz

15. 08. 2015 - 21:24

boudicca: Ceny... Jak co, jak kde. Maso obecně velmi drahé, pečivo a mléčné výrobky přijatelně, ovoce a zelenina podobně jako u nás, naopak sladkosti třeba levnější. Lucembursko má tři hlavní sítě obchodů: Cactus, což je čistě lucemburská záležitost a má nejvyšší ceny, Delhaize, tam jsou ceny zhruba střed, a Aldi, což je německý řetězec, kde jsou ceny poloviční oproti Cactusu. Naštěstí jsem Aldi objevila den po příjezdu

---
boudicca.pise.cz

10. 08. 2015 - 00:39

zo: Ach čokoládová pěna, ach krevety, šneci, SÝRY, maso, vafle, čokoládová pěna, čokoládová pěna a SÝRY . Mám hlad .
Mimochodem, tortily jsou jedno z nejjednodušších (a nejlevnějších) jídel, co se přípravy týče (jedno z asi čtyř jídel, která uvaříme) - smícháš hrubou a hladkou mouku v poměru 1:1 a přidáš vodu (odhadem), placky uděláš jen tak na sucho na pánvičce a pak třeba potřeš olivovým (nebo jakýmkoli jiným) olejem, do kterého můžeš dát třeba česnek . Sice to není tak úhledné, jako okupované, ale doporučuji vyzkoušet .

---
zo.pise.cz

15. 08. 2015 - 21:27

boudicca: Díky za tip. Tortilly jsem si oblíbila hlavně proto, že jsme je nemusela nijak připravovat, ale to, co popisuješ, vypadá dostatečně jednoduše i rychle

---
boudicca.pise.cz

11. 08. 2015 - 16:10

mixx: Páni, to všechno vypadá tak zdravě a chutně. ^^
Strašně jsi mě nalákala na mousse au chocolat. Se spolužačkou jsme ji ochutnaly loni v Anglii a jedly to tam potom každý den.
Jinak šnekům já se naopak bráním. Do nich bych už znova nešla.

---
mixx.pise.cz

15. 08. 2015 - 21:31

boudicca: Ke zdravému vaření jsem byla dotlačena okolnostmi, nechtěla jsem domů přijet jako kulička (víceméně jsem v Luxu neměla žádný pravidelný pohyb). Moc se mi líbilo, že i ty nejlevnější suroviny byly opravdu kvalitní - i v levném bílém jogurtu stála lžička, jak byl hustý.
Jo jo, mousse au chocolat miluji, ale vykoupená byla vždy jako první

---
boudicca.pise.cz

22. 08. 2015 - 13:31

sigrun: Lososa ani krevety nejím, ale možná je za odměnu udělám pro přítele, ten by si pošmáknul Taky bych chtěla mít takový kulinářský um!

---
sigrun.pise.cz