Letní rodinné dovolené na horách už jsou tradicí. Letos jsme rozšířili tým, přidal se i Bremoš, a celý týden jsme strávili vskutku aktivně. Když jsme totiž zrovna nejezdili po Jizerkách na kolech, pochodovali jsme s baťohy na zádech a pohorkami na nohách po blízkých Krkonoších.
Z lucemburské kuchyně jsem mnoho jídel neochutnala. Tradiční kuchyně je podobná německé, založená převážně na pořádně omaštěných bramborách a masu. Já jsem vyzkoušela skvělé bramborové noky, evokující naše halušky, a několikrát ke mně doputovala lëtzebuerger grillwurscht, kořeněná grilovaná klobása, co nesmí chybět na žádném festivalu. A taky pivo, všudypřítomná trojice Bofferding, Battin a Diekirsch.
V Bruselu se mi při mé první návštěvě u Maťa moc líbilo. O necelý měsíc později jsem proto vyrážela tímtéž směrem znovu. Na seznamu must-see byla tentokrát nejen bruselská muzea, která jsem v dubnu nestihla, ale i Antverpy, a na ty jsem se těšila obzvlášť.