Ačkoliv praví znalci čaje jakékoliv přísady striktně odmítají, protože by tím přebili typické aroma a nemohli by si vychutnat čaj ve své přirozené podobě, jiní lidé je naopak vyhledávají a v mnohých zemích se staly tradicí. A co se vlastně do čaje přidává?
Červený nasládle vonící bylinkový nápoj, připomínající svou chutí dálky afrických savan.
Není tomu tak dávno, co se na trhu objevil nový typ čajových sáčků ve tvaru pyramidy. Jak se liší od normálních a čím jsou tak vyjímečné?
Maté, vyznačující se sytě zelenou barvou nálevu a silně povzbuzujícími účinky, není čaj v pravém slova smyslu, jedná se nadrcené listy cesmíny paraguajské, což je stálezelený strom původem z Jižní Ameriky, který nemá s čajovníkem příliš mnoho společného - snad jen, že z obou vzniká vylouhování ve vřící vodě výborný nápoj :)