Čajová ochucovadla

10. únor 2009 | 14.02 | anketa v článku | rubrika: Čaje

Ačkoliv praví znalci čaje jakékoliv přísady striktně odmítají, protože by tím přebili typické aroma a nemohli by si vychutnat čaj ve své přirozené podobě, jiní lidé je naopak vyhledávají a v mnohých zemích se staly tradicí. A co se vlastně do čaje přidává?

Rooibos

13. leden 2009 | 20.34 | rubrika: Čaje

Červený nasládle vonící bylinkový nápoj, připomínající svou chutí dálky afrických savan.

Pyramidové sáčky

5. prosinec 2008 | 16.24 | rubrika: Čaje

Není tomu tak dávno, co se na trhu objevil nový typ čajových sáčků ve tvaru pyramidy. Jak se liší od normálních a čím jsou tak vyjímečné?

Yerba maté

14. říjen 2008 | 16.54 | rubrika: Čaje

Maté, vyznačující se sytě zelenou barvou nálevu a silně povzbuzujícími účinky, není čaj v pravém slova smyslu, jedná se nadrcené listy cesmíny paraguajské, což je stálezelený strom původem z Jižní Ameriky, který nemá s čajovníkem příliš mnoho společného - snad jen, že z obou vzniká vylouhování ve vřící vodě výborný nápoj :)