Článek Exotické ovoce - 1. díl

Vložit nový komentář

Přihlášení
jméno:heslo:ze serveru:
vaše jméno:
vaše www: http://*
opište kód:

Pozn.: označená pole nejsou povinná. Odkaz na www bude zobrazen pod Vašim komentářem, pokud se jedná o odkaz na blog.

Komentáře k článku: Exotické ovoce - 1. díl

17. 03. 2014 - 19:44

rebarbora: Počítají se jako exotické ovoce i pomeranče a banány?
Každopádně jsi mi udělala chutě a až v obchodě narazím na Kaki nebo Liči, asi to risknu a přihodím ho do košíku na degustaci

---
rebarbora.pise.cz

17. 03. 2014 - 19:45

boudicca: Kaki se někdy dá ve slevě natrefit i za nějakých 7-8 kč kus, to už je skoro jako naše jablka

---
boudicca.pise.cz

17. 03. 2014 - 21:45

tlapka: Mandarinky, nezapomeň na mandarinky! A ananas.

---
tlapka.pise.cz

17. 03. 2014 - 21:45

tlapka: Tak tímhle jsem úplně nedotčená. Asi bych se měla stydět. Když už někdy vlezu do potravin (většinou chodím jen pro pečivo a na klasický nákup potravin dojíždí mamka autem - no jo, to jsme my, co pořád bydlíme doma ) a něco takového tam vidím, tak mě odradí cena. Mám strach to koupit, že mi to nebude chutnat, a ještě jsem nenašla nikoho, kdo by do toho šel kdyžtak napoprvé se mnou. Ale po tomhle článku jsem odbourala další svou obavu - jak se to sakra vůbec jí?

---
tlapka.pise.cz

17. 03. 2014 - 22:21

boudicca: Já pravidelně dostanu nějaký hodně exotický kousek, který bych si sama nekoupila, na Mikuláše. Letos to byla anona, rok předtím dračí ovoce (pitaya), to v článku není. Rodinná tradice - ovoce místo čokolády

---
boudicca.pise.cz

17. 03. 2014 - 22:10

sargo: Ovocná moc nejsem, a obecně mi tyhle exotiky připadají moc sladké, ale kaki bych vyzdvihla a doporučila. Když je hezké, samozřejmě, sezóna je krátká a ty otlačeniny leda zkazí chuť.
Avokádo miluju, pomazánku rozhodně zkusím

---
sargo.pise.cz

17. 03. 2014 - 22:23

boudicca: Určitě zkus, je rychlá, dobrá a mimo to avokádo nevyžaduje žádné speciální suroviny

---
boudicca.pise.cz

17. 03. 2014 - 22:25

sargo: ... kromě avokáda.

---
sargo.pise.cz

17. 03. 2014 - 22:36

kiki94: Z tvého seznamu jsem zatím měla jen kaki, budu muset zbytek příští rok dohnat A třeba o Anoně syším poprvé Jinak kaki mám moc ráda, připomíná mi chuťově hrušky )

---
zezivotakiki94.blogspot.cz/

17. 03. 2014 - 22:53

boudicca: Ona ta anona v obchodech ani nebývá - a když už, tak zabalená v cestovním oblečku, aby se moc nepomačkala Kaki je ale bezkonkurenčně nejlepší, což mi připomíná, že už jsem ho dlouho neměla...

---
boudicca.pise.cz

17. 03. 2014 - 23:18

damn-girl: Měla jsem zatím jen kaki a liči a chutnají mi obě dvě

---
damn-girl.pise.cz

18. 03. 2014 - 19:29

boudicca: Já teď pasu po karambole, vypadá po rozkrojení jako žlutá hvězdička. A už se těším na melounovou sezónu, ty malé sladké žluté já můžu

---
boudicca.pise.cz

18. 03. 2014 - 20:13

eithne: Ano, karambolu znám z Číny ze stánku, je moc dobrá

---
eithne.pise.cz

18. 03. 2014 - 12:03

eithne: Liči bývá výtečné i kompotované, mňam! A ano, kaki. Avokádo jsem snad ani nikdy neměla, ale jestli chutná jako máslo, zní to jako něco, do čeho bych se mohla zamilovat
V tomhle ohledu se mi hrozně líbilo v Číně, že tam pouliční stánkaři měli ovoce, o kterém nejenže jsme nevěděli, co je zač, ale ani jak se má konzumovat, a tak jsme se vždycky snažili aspoň pantomimicky doptat, jestli se to dá jíst syrové

---
eithne.pise.cz

18. 03. 2014 - 19:28

boudicca: Avokádo spíš nechutná než chutná, je prostě takové nijaké Čínské zážitky mě baví, musí to být dobré vzrůšo

---
boudicca.pise.cz

18. 03. 2014 - 19:38

damn-girl: To by mě zajímalo, jak se jí ta karambola? A s tou melounovou sezónou tě naprosto chápu, mám mnohem raději ten malý žlutý než klasický velký červený vodní

---
damn-girl.pise.cz

18. 03. 2014 - 21:05

boudicca: Tetička Wikipedie poradí: "Před konzumací se odstraní hnědá žebra a plod se nakrájí na plátky. Vzniknou tak velmi dekorativní hvězdy"

---
boudicca.pise.cz

18. 03. 2014 - 21:04

lyra: Exotické ovoce mě láká, ale zatím jsem s ním neměla tu čest. Nejspíš někdy vyrazím na razii do supermarketu a nakoupím všechno, co mi přijde pod ruku. Ráda zkouším nové věci a když jde o dobré jídlo, pak ještě s větším nadšením.

---
lyra-journal.blog.cz

18. 03. 2014 - 21:14

boudicca: Já mám trochu problém s tím, že se k nám tropické ovoce vozí nedozrálé a odhadnout správnou dobu, kdy už je dozrálé a vhodné ke snězení, ale ještě se nekazí, je u některých méně známých druhů celkem kumšt

---
boudicca.pise.cz

20. 03. 2014 - 14:59

eskandriel: Ahoj, neměla jsi kdysi blog na blog.cz??? Pamatuju si, že jsem tam chodila k někomu s tvojí přezdívkou, ta slečna taky psala o čaji, snad i o kaligrafii, ale už je to strašně dávno Jestli to nejsi ty, tak promiň a jestli ano, jsem ráda, že jsem tě zase našla!

---
eskandriel.blogspot.com

20. 03. 2014 - 20:27

boudicca: Jé, to je ale milé! Na blog.cz jsem byla dlouho, bloguji 5-6 let minimálně, takže jsem to byla tak na 99% vážně já (o kaligrafii i o čajích jsem psávala celkem často ). Tímto tě tedy zdravím a budu moc ráda, když se zastavíš častěji

---
boudicca.pise.cz

24. 03. 2014 - 10:06

jaňule: Při čtení tvých článků se vždycky dozvím něco nového. Takže Kaki a Khaki nemají nic společného? =oD Nikdy mě nenapadlo si toto ovoce koupit, protože mi to prostě přišlo divné, ale občas si koupíme mango nebo avokádo.

Anona - já ti nevím, na fotce vpravo, kde to je rozříznuté mi to připomíná obličej, který se strašně divně šklebí =oD

Liči mi připomíná antistresový míček. Joooo avokádo, druhá věc, kterou z tvého seznamu znám =oD Mě možná trošku připomíná cuketu. Akorát mě mrzí, že většina takových dobrot má obrovské pecky, díky kterým po odstranění z ovoce zbude jen kousek něčeho, co se dá jíst. Bych to musela kupovat po kilech =o)


24. 03. 2014 - 17:09

boudicca: Měla jsem dojem, že khaki je barva, takže asi ne
To přirovnání avokáda k cuketě mě nenapadlo, přitom je to celkem trefné. Pecky mě taky štvou, ale s tím holt člověk nic nenadělá...

---
boudicca.pise.cz

12. 04. 2014 - 11:34

hogreta: Všechny čtyři druhy ovoce jsou na mém jídelníčku pravidelně, jen teda to liči máme doma většinou jiného druhu (to na tvých fotkách je liči čínské, ne?). Cherimoyu většinou kupujeme jen zřídka, většinou z tržnic, protože v supermarketech je ovoce z 90% nezralé (a musí se nechávat dozrávat doma) a hlavně je třeba někde trošku poškozené, takže když se pak nechá dozrávat, tak zhnije. Cherimoya je hrozně náchylná na zkažení, stačí, když s ní někdo neopatrně manipuluje (a to v těch obchodech zákazníci dělají často, protože mají pocit, že ji musí pořádně pomačkat) a hned se dělají otlačeniny a hned chytá plíseň a nebo hnije.
Co se týče toho kaki, pozor na to, ono je u nás v dostání také dvojího druhu - to, které je dovezeno z Číny, se jí BEZ SLUPKY! Stejně tak jako všechny kaki z Asie. To, které je dovezeno ze Španělska, se může jíst i se slupkou. Naštěstí u nás většinou koupíš to kaki ze Španělska, takže jezení se slupkou nevadí. Ale je prostě dobré dávat si pozor na to, odkud to ovoce pochází.

Jinak moc hezký článek, těším se na další díl.

---
www.hogreta.blog.cz

12. 04. 2014 - 21:17

boudicca: Díky za doplnění. Ano, moje kaki bylo ze Španělska Anonu jsem měla poprvé, ale obecně mám u těchto druhů ovoce celkem problém právě s tím domácím dozráváním - odhadnout, kdy ještě pár dnů potřebuje a kdy už je naopak na snězení, aby neshilo. Ochutnat je přímo v zemi původu je určitě zase o něčem jiném

---
boudicca.pise.cz