hogreta: Všechny čtyři druhy ovoce jsou na mém jídelníčku pravidelně, jen teda to liči máme doma většinou jiného druhu (to na tvých fotkách je liči čínské, ne?). Cherimoyu většinou kupujeme jen zřídka, většinou z tržnic, protože v supermarketech je ovoce z 90% nezralé (a musí se nechávat dozrávat doma) a hlavně je třeba někde trošku poškozené, takže když se pak nechá dozrávat, tak zhnije. Cherimoya je hrozně náchylná na zkažení, stačí, když s ní někdo neopatrně manipuluje (a to v těch obchodech zákazníci dělají často, protože mají pocit, že ji musí pořádně pomačkat) a hned se dělají otlačeniny a hned chytá plíseň a nebo hnije.
Co se týče toho kaki, pozor na to, ono je u nás v dostání také dvojího druhu - to, které je dovezeno z Číny, se jí BEZ SLUPKY! Stejně tak jako všechny kaki z Asie. To, které je dovezeno ze Španělska, se může jíst i se slupkou. Naštěstí u nás většinou koupíš to kaki ze Španělska, takže jezení se slupkou nevadí. Ale je prostě dobré dávat si pozor na to, odkud to ovoce pochází
.
Jinak moc hezký článek, těším se na další díl.